Betalingen via POM

Gewijzigd op Za, 10 Aug om 9:17 AM

Deze handleiding bevat de uitleg over het facturatieproces als POM geactiveerd is.

INHOUDSOPGAVE

POM Configuratie

Eerst moet POM worden geactiveerd door onze beheerders op uw TicTac installatie. Hiervoor hebben wij al uw POM sender gegevens nodig. Als deze gegevens zijn ingesteld, zal u in TicTac bij het bewerken van kinderdagverblijf of DVO een extra tab "POM" te zien krijgen. Selecteer hier de gewenste POM sender.

Als POM is ingesteld, zal er in het financieel menu bovenaan steeds "Ontwerpfacturen" staan. Er verandert niets aan het factureren zelf, maar om POM te gebruiken, moeten de facturen eerst gefinaliseerd worden. Dit finaliseren kan gebeuren in het overzicht van de "Ontwerpfacturen". Als de ontwerpfacturen worden gefinaliseerd, worden op de achtergrond POM betaallinks aangemaakt. Tevens kunnen de facturen niet langer gewijzigd worden. Elke wijziging zal resulteren in een creditnota en een nieuwe factuur i.p.v. een aanpassing van de bestaande factuur.

Als de ontwerpfacturen werden gefinaliseerd, zal er een POM-betaallink worden aangemaakt. Dit kan u zien in de historiek van een factuur.

Op de factuur zelf wordt een QR-code getoond die naar deze betaallink verwijst. Als de factuur op papier wordt verzonden, kan er via het scannen van deze QR-code betaald worden. Als de factuur digitaal wordt verstuurd, kan men gewoon op de QR-code klikken om zo naar POM doorverwezen te worden.

Testen van POM in acceptatie

In de acceptatie omgeving kan je op deze afbeelding met QR code klikken om een betaling te te testen

Na het uitvoeren van een succesvolle betaling, zal dit ook meteen zichtbaar zijn in de backoffice op het detail van deze factuur.