Handleiding: Nieuwe medewerker aanmaken in de TicTac-applicatie

Gewijzigd op Ma, 14 Okt om 12:12 PM

In TicTac kan je op twee manieren een nieuwe medewerker toevoegen:

1. Via de Startpagina:
    Ga naar de module Personen in het dashboard of het zijmenu en klik op de link "Nieuwe Medewerker".

2. Via het Medewerkersoverzicht:
    Ga naar de pagina "Medewerkers Zoeken" en klik daarna op de knop "Nieuwe Medewerker".

Stap 1: Gegevens Invullen

Er opent zich een nieuwe pagina waar je de benodigde gegevens van de nieuwe medewerker kunt invullen. Vul alle verplichte velden in en klik onderaan op "Opslaan".

Onderaan de pagina vind je enkele optionele velden voor verdere configuratie van de medewerker.

Stap 2: Optionele Velden

Account

• Activeer of deactiveer het account van de medewerker.
  • Je kunt een wachtwoord handmatig instellen of automatisch laten genereren.
  • De applicatie controleert of het wachtwoord voldoet aan de vereiste complexiteit.

Is personeel bij

• Hier geef je aan tot welke opvanglocatie(s) of groep(en) de medewerker toegang moet hebben.
  • Als je geen gebruik maakt van rechtengroepen, krijgt de medewerker standaard toegang tot alle relevante modules (zoals Personen, Inschrijvingen, Aanvragen, Facturatie, Opvanglocaties) voor de geselecteerde locatie(s). Deze instellingen kunnen later nog worden aangepast.
  • Belangrijk: Alleen gebruikers die verantwoordelijk zijn voor een opvanglocatiegroep kunnen deze sectie beheren.

Toegang tot Gemeentes

• Wijs gemeentes toe waartoe de medewerker toegang krijgt als lokaal loket medewerker.

Stap 3: Account Instellingen Afronden

Na het opslaan van de medewerker, bekijk je het account om de rechten te controleren. Er zijn twee opties:

1. Administratierechten toevoegen:
    Voegt basisrechten toe die voldoende zijn voor de meeste administratieve gebruikers.

2. Rechten aanpassen via een rechtengroep (optioneel):
    Wil je meer gedetailleerde controle over de rechten, vink dan "Gebruik Rechten" aan en voeg de medewerker toe aan een rechtengroep. Hier kan je specifiek instellen welke acties de medewerker kan uitvoeren.
    Opmerking: Dit is meestal niet nodig voor de meeste medewerkers.