Problemen met de Toddle app oplossen

Gewijzigd op Di, 20 Aug om 12:25 PM

Inleiding

Wanneer de Toddle-app vreemd doet of niet lijkt op te starten, zijn er altijd een paar trucs die je kunt proberen om de boel weer aan de praat te krijgen. Over het algemeen is er eigenlijk niets mis met de app zelf; het is waarschijnlijker dat er iets mis is met de lokale installatie op je toestel.

Hier zijn enkele voorbeelden waardoor problemen kunnen ontstaan:

• App-update: Nieuwe instellingen kunnen conflicten hebben met de bestaande instellingen op uw apparaat
  • Software-update van je toestel: De nieuwe versie van het besturingssysteem kan conflicten hebben met de app en dus leiden tot compatibiliteitsproblemen.
  • Vol geheugen: Een tekort aan opslagruimte kan de prestaties van de app beïnvloeden en problemen veroorzaken bij het opstarten.

Door onderstaande stappen te volgen, kun je deze problemen vaak zelf oplossen zonder verdere technische ondersteuning.

1. Forceer het stoppen van de app

Doel: Volledig afsluiten van de app om mogelijke tijdelijke fouten te corrigeren.

iOS:

1. Dubbelklik op de Home-knop of veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm en pauzeer (op iPhone X en nieuwer).
  2. Zoek de Toddle app in de lijst van geopende apps.
  3. Veeg de Toddle app omhoog om deze te sluiten.

Android:

1. Open de "Instellingen" app.
  2. Ga naar "Apps" of "Toepassingen".
  3. Zoek en selecteer de Toddle app.
  4. Tik op "Forceer stop".

2. Start het toestel opnieuw op

Doel: Hiermee worden alle tijdelijke systeemproblemen verholpen door het geheugen van je toestel te verversen.

iOS:

1. Houd de zijknop en een van de volumeknoppen tegelijkertijd ingedrukt totdat de schuifregelaar verschijnt (op iPhone X en nieuwer).
  2. Sleep de schuifregelaar om het apparaat uit te schakelen.
  3. Houd de zijknop ingedrukt om het apparaat weer in te schakelen.

Android:

1. Houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat het menu verschijnt.
  2. Selecteer "Opnieuw opstarten" of "Herstarten".

3. Wis de app cache

Doel: Hiermee verwijder je tijdelijke bestanden die mogelijk problemen veroorzaken zonder persoonlijke gegevens te wissen.

iOS: (Niet van toepassing; iOS beheert de cache automatisch)

Android:

1. Open de "Instellingen" app.
  2. Ga naar "Apps" of "Toepassingen".
  3. Zoek en selecteer de Toddle app.
  4. Tik op "Opslag" of "Storage".
  5. Tik op "Cache wissen" of "Clear cache".

4. Wis de app data

Doel: Hiermee wordt de app teruggezet naar de oorspronkelijke staat, waardoor alle instellingen en gegevens van de app worden verwijderd. Let op: je raakt mogelijk persoonlijke instellingen kwijt.

iOS: (Niet van toepassing; gebruik herinstallatie van de app)

Android:

1. Open de "Instellingen" app.
  2. Ga naar "Apps" of "Toepassingen".
  3. Zoek en selecteer de Toddle app.
  4. Tik op "Opslag" of "Storage".
  5. Tik op "Gegevens wissen" of "Clear data".

5. Installeer de app opnieuw

Doel: Hiermee wordt de app volledig opnieuw geïnstalleerd, wat eventuele corrupte bestanden kan herstellen.

iOS:

1. Houd de Toddle app ingedrukt tot deze begint te wiebelen.
  2. Tik op het "X" symbool om de app te verwijderen.
  3. Ga naar de App Store, zoek naar "Toddle" en installeer de app opnieuw.

Android:

1. Open de "Instellingen" app.
  2. Ga naar "Apps" of "Toepassingen".
  3. Zoek en selecteer de Toddle app.
  4. Tik op "Verwijderen" of "Uninstall".
  5. Open de Google Play Store, zoek naar "Toddle" en installeer de app opnieuw.

Door bovenstaande stappen te volgen, zou het probleem met de Toddle app moeten zijn opgelost. Als het probleem zich blijft voordoen, neem dan contact op met de TicTac helpdesk voor verdere ondersteuning.

Om je zo snel en efficiënt mogelijk te kunnen helpen, deel dan zeker de volgende informatie bij het melden van het probleem:

1. Beschrijving van het probleem: Leg duidelijk uit wat er misgaat. Wat probeer je te doen als het probleem zich voordoet? Ontvang je foutmeldingen? Zo ja, wat staat er in die meldingen?
  2. Toestelgegevens: Het merk en model van je toestel (bijv. iPhone 12, Samsung Galaxy S21).
  3. Besturingssysteemversie: De versie van iOS of Android die je gebruikt (bijv. iOS 14.6, Android 11).
  4. App-versie: De versie van de Toddle app die je hebt geïnstalleerd. Deze kun je meestal vinden in de app zelf onder "Instellingen" of in de app store.
  5. Stappen die je hebt ondernomen: Geef aan welke van de bovenstaande stappen je al hebt geprobeerd en wat het resultaat was.
  6. Screenshots of video's: Indien mogelijk, voeg screenshots of video's toe van het probleem en eventuele foutmeldingen.

Door deze informatie te verstrekken, kan de helpdesk je sneller en effectiever helpen bij het oplossen van het probleem.